Het haar borstelen

300-200

Het vergeten geheim voor de beste haarverzorging

Voor de beste haarverzorging hoeft niet te worden betaald. Elk mens heeft het zelf. En het is nog gratis ook.

Talg en zweet wordt door de huidcellen geproduceerd en vormen de natuurlijke zuurmantel van het haar. Bij elke wasbeurt wordt die natuurlijke zuurmantel verwijderd, waardoor de huid bloot staat aan allerlei slechte invloeden van buiten met alle gevolgen van dien.

Dankzij de fantastische beloften van de kosmetische industrie om gespleten punten, poreus haar, roos etc. te verhelpen met 1000 en één middeltjes is vergeten dat we zelf ons haar gezond kunnen maken.

De regel van 100

Vroeger had je de regel van 100 x borstelen per dag! Dat is de beste natuurlijke methode voor glanzend en gezond haar. Dat moet dan wel dagelijks gebeuren en wel met een borstel van echt (zwijnen)haar.

De perfecte haarborstel en het onderhoud

Stof, vuil en zweet worden uit het haar geborsteld. Dit kan eenvoudig met een andere borstel worden verwijderd.

Een goede borstel heeft ongelijk lange borstels en kan door de hoofdharen tot op de huid borstelen en masseren waardoor de haarspiertjes versterkt, de huid beter doorbloed en de haarcellen gestimuleerd worden.

Doordat de structuur van de borstel hetzelfde is als de structuur van menselijk haar kan de borstel overmatig talg opnemen. Tijdens het borstelen wordt dit tot in de punten over het haar verdeeld waardoor het splijten tegen gaat.

Af en toe kan de borstel met shampoo worden gewassen. Let er op dat de borstels tijdens het drogen naar beneden gericht zijn, anders splijt op den duur het houten borstel lichaam.

Borsteltechniek voor vol en glanzend haar

Buig het bovenlichaam naar voren en borstel langzaam vanuit de nek in één beweging tot aan de haarpunten. Ga met de vrije hand achter de borstel aan en strijk het haar glad. Dit voorkomt ‘verwarring’ en statische haren.

Belangrijk is dat de haren tegen de groeirichting in geborsteld worden. Vanaf de contour naar de kruin borstelen van alle kanten. De borstel vlak op het hoofd houden, niet ‘scheppen’. Rustig borstelen, liefst ’s avonds en eventueel ’s ochtends als het kapsel het toelaat.

Borstelen is niet bedoeld om klitten uit het haar te halen. Neem daarvoor een kam of pennenborstel.

Borstelen als basis, verzorgingsproducten als ondersteuning

Bij het toepassen van de regel van 100 heb je de beste haarverzorging tot je beschikking. Alleen bij hoofdhuidproblemen of gezondheidsproblemen zijn in dat geval extra verzorgingsproducten nodig. De OLIEBE Terre du bonheur lijn is dan iets voor jou.

Kom je niet toe aan die regel van 100. Of wil je eens ervaren wat borstelen met jou en je haar doet, bezoek dan een natuurkapper of een van de OLIEBE kappers.

Borstelen is een van de belangrijkste behandelingen bij de natuurkapper. Borstelen is

  • Goed voor de doorbloeding van de hoofdhuid
  • Polijst het haar.
  • Sluit de schubben en zorgt voor glans
  • Natuurlijke conditioner: het natuurlijke vet, dat aanwezig is bij de huid wordt naar de punten gebracht
  • Ontspannend als een massage

Wil je het daarna afmaken? Kies dan voor een styling product om het af te maken. Op natuurlijke basis, natuurlijk.

Share