Kokosolie/ Kokoscreme

Citrus KokoscremeKokoscreme: van waar komt het

Kokosolie en kokoscreme komen beide van dezelfde boom: de kokospalm.

De kokospalm of kokosnootpalm is een tropische boom uit de familie van de palmgewassen waaraan de kokosnoot groeit. Kokospalmen worden in de hele tropengordel aangeplant, ze bevatten veelsoortige voordelen. De kokosnoot is de vrucht van de kokospalm, maar geen echte noot, wel een eenzadige steenvrucht. Door het drogen wordt het watergehalte van het vruchtvlees tot 5% herleid. Men spreekt dan van kopra. Het vetgehalte bedraagt  63 tot 70%.Vooral door het persen van de kopra wint men dan kokosolie. De persresten vol suiker, eiwitten en mineralen is een waardevol veevoeder. Wegens zijn consistentie wordt de witte tot zwak gele kokosolie ook kokosvet of kokosboter genoemd. Verse kokosolie ruikt en smaakt aangenaam, aan de lucht vrijgesteld wordt hij vlug ranzig. De overwegend verzadigde kokosolie is rijk aan capryl-, laurin-, en  myristinzuur. Laurinzuur is een verzadigd vetzuur.   

Rijke bronnen van laurinzuur zijn moedermelk (5,8% van het totale vetaandeel), koemelk (2,2%), geitenmelk (4,5%), palmpitolie (8%), en natuurlijke kokosolie (15%). Kokosolie wordt omwille van zijn huidverzorgende eigenschappen bij het maken van cosmetica gebruikt. Zo bijvoorbeeld als lichaamsolie of als bestanddeel van zepen, shampoos, zonne- en andere crèmes.

Het is overigens wel een aanrader om de extra vierge kokosolie te gebruiken. Deze ruikt echt lekker naar kokos en heeft geen chemische processen ondergaan.

Toepassing:

Kokosolie is te gebruiken als haarmasker.

Lees meerKokosolie/ Kokoscreme

Share

Het haar borstelen

Het vergeten geheim voor de beste haarverzorging Voor de beste haarverzorging hoeft niet te worden betaald. Elk mens heeft het zelf. En het is nog gratis ook. Talg en zweet wordt door de huidcellen geproduceerd en vormen de natuurlijke zuurmantel van het haar. Bij elke wasbeurt wordt die natuurlijke zuurmantel verwijderd, waardoor de huid bloot … Lees meer

Share