Kokoscreme: van waar komt het

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Kokoscreme: van waar komt het

Kokosolie en kokos crème https://www.naturekapperswinkel.be/product/oliebe-citrus-kokoscreme/ komen beide van dezelfde boom: de kokospalm.

De kokospalm of kokosnootpalm is een tropische boom uit de familie van de palmgewassen waaraan de kokosnoot groeit. Kokospalmen worden in de hele tropengordel aangeplant, ze bevatten veelsoortige voordelen. De kokosnoot is de vrucht van de kokospalm, maar geen echte noot, wel een eenzadige steenvrucht. Door het drogen wordt het watergehalte van het vruchtvlees tot 5% herleid. Men spreekt dan van kopra. Het vetgehalte bedraagt  63 tot 70%.Vooral door het persen van de kopra wint men dan kokosolie. De persresten vol suiker, eiwitten en mineralen is een waardevol veevoeder. Wegens zijn consistentie wordt de witte tot zwak gele kokosolie ook kokosvet of kokosboter genoemd. Verse kokosolie ruikt en smaakt aangenaam, aan de lucht vrijgesteld wordt hij vlug ranzig. De overwegend verzadigde kokosolie is rijk aan capryl-, laurin-, en  myristinzuur. Laurinzuur is een verzadigd vetzuur.   

Rijke bronnen van laurinzuur zijn moedermelk (5,8% van het totale vetaandeel), koemelk (2,2%), geitenmelk (4,5%), palmpitolie (8%), en natuurlijke kokosolie (15%). Kokosolie wordt omwille van zijn huidverzorgende eigenschappen bij het maken van cosmetica gebruikt. Zo bijvoorbeeld als lichaamsolie of als bestanddeel van zepen, shampoos, zonne- en andere crèmes.

Het is overigens wel een aanrader om de extra vierge kokosolie te gebruiken. Deze ruikt echt lekker naar kokos en heeft geen chemische processen ondergaan.

Toepassing:

Kokosolie is te gebruiken als haarmasker. De olie gaat het verlies aan proteïnen tegen.

Kokosolie is met name geschikt om je wilde krullen te temmen. Breng de olie aan op droge haren en laat ze ong. een 20 min. intrekken. Was je haren daarna met een milde shampoo bv. de AUFBAU shampoo van Oliebe. https://www.naturekapperswinkel.be/product/oliebe-opbouwende-shampoo

Als conditioner:  Breng een weinig kokosolie op de haarlengtes aan. Even laten intrekken. Goed uitspoelen. De haren worden er heerlijk zacht van.

Als wax: je kunt de kokosolie gebruiken maar gemakkelijker is het met bv. de kokos crème van Oliebe . https://www.naturekapperswinkel.be/product/oliebe-citrus-kokoscreme/Handige verpakking en daardoor heel gemakkelijk aan te brengen. Zeker omdat je het als wax in een kleine hoeveel aanbrengt. Je verdeeld een weinig kokos crème tussen je handen en brengt het op natte-of droge haren aan. Ideaal ook bij kroezige haren om ze wat te temmen of een mooie krultekening te bekomen.

Deze kokos crème is te verkrijgen bij nature-kapperswinkel in twee verschillende verpakkingen. Citrus of Terre du bonheur.https://www.naturekapperswinkel.be/product/oliebe-tdb-kokos-creme/

Inhoudsopgave